Fazenda Boa Vista House

Residential Project

From a child’s dream form, the use of the nine square grid and a ludic form, the designers created an idealistic home. The program requested that a lot of transparency was applied on the project and integrated it the ground floor recreational zone to the social area of the house. The upper floor was design to give the kids couple’s a covered and safe play area adjacent to their room and a quiet place to the couple’s relax. Brick, concrete and glass are the main construction material, local stones, wood make the main finishes, with an overlapping shingles roof system finished underneath with wood planks.  The landscape suggests a staggering of small bushes near home to tall plants closer to site lines. Year: 2020, Porto Feliz-SP. Images: Everton Ferreira